Skicka in manus

Har du en bra idé till en bok?

På Dokument Press är vi alltid intresserade av nya manus och idéer från författare, konstnärer, illustratörer och fotografer. Så tveka inte att kontakta oss! Men läs först igenom nedanstående svar på de vanligaste frågorna vi får.

Jag har en bokidé, är det möjligt att skicka den till er?

Självklart! Maila ditt förslag till submissions(@)dokumentpress.com

Inom vilka ämnen publicerar Dokument Press böcker?

Vi publicerar främst böcker inom ämnen som kreativitet, konst och fotografi samt kalendrar, pussel och spel inom populärkultur, livsstil och gatukonst. Vårt mål är att nå en internationell publik. Vi publicerar inte poesi eller fiktion.
För den svenska marknaden har vi även en linje med facklitteratur och populärvetenskap kopplad till stadsutveckling och arkitektur. 

Hur skickar jag in mitt förslag?

Vi ser helst att du skickar din presentation i en lågupplöst pdf (max 5MB). Försök att vara så tydlig och exakt som möjligt i din presentation, eftersom det underlättar för oss att avgöra om idén är relevant för publicering på Dokument Press eller inte. Ett tips är att rama in idén genom att beskriva vad den handlar om i en enskild mening. Det är också en fördel att ta med några argument till varför just din bokidé är unik och bör publiceras. Inkludera dessutom en kort presentation av dig själv samt kontaktinformation.

När får jag svar?

Vi granskar alla inlämnade förslag, men på grund av antalet inlämningar vi får kan vi inte garantera att du får svar om ditt förslag inte passar oss. Om vi är intresserade av ditt förslag svarar vi inom 3 månader.