Hur kan vi hjälpa dig?

Dokument Press erbjuder allt från föreläsningar, stadsvandringar och workshops till organisering och genomförande av utställningar, evenemang, debatter och visuell kommunikation.

För mer information kontakta tobias@dokumentpress.com 


Ett urval av vad vi erbjuder


Skapande Skola

Dokument Press far land och rike runt och undervisar i graffiti inom ramen för Skapande skola. Framför allt på högstadiet, men också i mellanstadiet.

Upptäck mer

Graffiti som pedagogiskt verktyg

Med stöd från Svenska institutet anordnades våren 2020 projektet Hip Hop For All. Den här gången användes graffiti som pedagogiskt verktyg i tio heldagskurser på ungdomsgårdar och kulturcenter runt om i Moldavien, samt en heldagsträff med föräldrar till barn aktiva i kulturen. 

Läs mer

Utställningar och festivaler

Dokument Press har lång erfarenhet av att anordna, leda och delta i festivaler och utställningar, exempelvis med ansvar för att utforma program, sätta ihop utställningar eller leda workshops.   

Läs mer


 

Workshops & stadsvandringar

Graffiti Workshop

Graffiti är unik som konstform – man skapar lika mycket tillsammans som ensam. Att delta i en graffitiworkshop ger en helt ny blick för graffitins estetik.

Läs mer

Tags: Gatans kalligrafi workshop

Tags är den del av graffitikulturen som är kräver mest kunskap för att kunna läsas. Det är också den del som provocerar mest. 

Läs mer

Tagkurs på Konsthög-skolan i Oslo

Hösten 2021 höll Dokument Press en fyra dagar lång kurs för KHIOs masterklass i grafisk illustration. 

Läs mer

Gatukonst-vandring

Fågelholkar, rondellhundar och rådjur väcker förundran. De är omtyckta trots att de görs utan tillstånd. Vem gör dem och varför? 

Läs mer

 

Muralmåleri

Varvet-tunneln i Luleå, Storgatan i Arvidsjaur och en etthundra kvadratmeter stor gångtunnel i Vivalla, det är tre exempel på muralmåleri som Dokument Press fått i uppdrag att projektleda. Projekt där vi både lärt ut hur måleriet går till, och själva deltagit i målandet.  

Läs mer

Produktion och tryck

Dokument Press har lång erfarenhet av produktion av konst- och fotoböcker och erbjuder hjälp och konsultation.

Upptäck mer

Medborgardialog om graffiti

Göteborgs Stad inledde 2012 ett initiativ avsett att öka dialogen med, och kunskapen om, stadens gatukonstutövare.

Läs mer


Föreläsningar

Hiphop: Gatans dans och musik

Föreläsning: Hiphop – gatans dans och musik och olika former av gatu- och klubbdans som breaking, boogaloo, dubstep och house härstammar alla från samma musikaliska och kulturella träd. 

Subkultur


Allt som är subkulturellt och smalt idag blir inte populärkultur och brett imorgon. Men allt som är bred kultur idag var smalt igår. Subkulturernas inflytande på vårt samhälle kan knappast underskattas.

Tags

Tags är de snabba graffitisignaturerna som förföljer oss i storstadsvimlet. Som den råaste och mest kodifierade delen av graffitikulturen är det också tags som provocerar flest. 

Banksy

Banksy sägs vara en av världens mest kända konstnärer. Inte minst hos den yngre delen av befolkningen har han nått närmast Robin Hood-status i sin kritik av samhälle och politik med dagsfärska sanningar som visar att kejsaren faktiskt är naken.

Gatukonst

Gatukonst är inte en enhetlig konststil utan ett samlingsnamn för olika uttryck på offentlig plats – ofta utförda utan tillstånd.

Graffiti

Graffiti kallas världens största konströrelse – den enda skapad av ungdomar. Trots att den har fyllt fyrtio år är det fortfarande en nyskapande och provocerande konstart som väcker många frågor om rätten till det offentliga rummet, konstens roll, smak och yttrandefrihet.

Yttrandefrihet och äganderätt: 50 år med graffiti

En föreläsning/performance som varar i en knapp timme och avslutas med att deltagarna får möjlighet att testa på att måla graffiti på plats.